Allt fler väljer att studera utomlands

Att studera utomlands är något som har ökat allt mer i popularitet hos unga i dagens samhälle. Att allt fler väljer att studera utomlands kan ha flera orsaker. Många företag ser det som en merit att ha studerat i ett annat land än sitt eget och erbjuder ofta en något högre ingångslön än för den som studerat traditionellt. Andra väljer att studera utomlands på grund av att de vill läsa ett särskilt ämne som inte går att läsa hemma. Som utbytesstudent kan man studera utan att själva utbildningen kostar någonting. Att dessutom få möjlighet att lära känna en annan kultur och kanske få tillfälle att lära sig ett nytt språk kan vara nog så lockande.

Idag kan elever välja att studera nästan var som helst i världen. Japan är ett av de populärare länderna att studera i hos ungdomar idag. Att bo långt borta från hemmet och bli tvungen att lära sig allt ifrån att hitta på den nya platsen till att sköta sin ekonomi och det dagliga livet även utanför studierna gör att man lär sig ta ansvar och växa som människa. Bor man dessutom hos en värdfamilj får man ta del av vardagslivet på platsen samtidigt som man förkovrar sig i det nya språket. Därmed inte sagt att det behöver vara mindre bra att bo med andra studenter. De kommer ofta från spridda delar av världen och talar många olika språk. Men i och med att man ingår i en familj i det nya landet får man större förståelse för hur samhället fungerar eftersom man integreras med lokalbefolkningen. Man får kanske träffa deras släkt och vänner och får ett större perspektiv. Om man är det minsta nyfiken på andra kulturer och hur folk lever i vardagen är utlandsstudier en perfekt möjlighet för den som vill och vågar vidga sina vyer. Utlandsvistelsen kommer definitivt att ge minnen för livet.

Comments are closed.