Areamätning i Stockholm

Vad är areamätning?

När det kommer till att beräkna area och volym i Sverige måste alla göra det efter de mätregler som finns i den så kallade Svenska standarden. Den senaste standarden som fastställdes 2009 är tillämpbar på alla möjliga olika husbyggnader, såväl nyproduktion samt redan de befintliga. De mätregler som finns idag gäller även vid planering, taxering, hyressättning, värdering samt förvaltning så i princip är alla beroende av att genomföra detta. Dock är det så att myndigheter har privilegier att kunna föreskriva speciella regler som man alltid ska beakta.

Vid en areaberäkning i Stockholm brukar man genomföra följande beräkningar: Boarea, byggnadsarea, bruksarea, bruttoarea, nettoarea, konstruktionsarea och lokalarea.

Mätningar ger dig som kund en mycket tryggare affär

Är det så att man är intresserad av att ta över en bostad, eller köpa en bostad som redan idag existerar, brukar det alltid finnas i köpbeviset tidigare mätningar som har genomförts. Om det också är så att man bor i en bostadsförening är det viktigt att på nytt genomföra en mätning för att kunna se om bostaden är okej. Du kan också som privatperson mäta allting själv, men att däremot ha ett riktigt certifikat gör att det inte medför så många frågor och processen blir betydligt lättare.

Är det också så att man märker att man har hittat den rätta köparen som ska köpa ens bostad, och det blir dags för budgivning ska man tänka till lite. De flesta köpare som ska köpa en bostadsrätt är rätt beroende av bostadslån, och när banken ska kalkylera kan det skilja sig åt väldigt mycket kring vad man får låna till mot vad man trodde att man fick låna först. Genom att genomföra en areamätning i Stockholm kan det både för dig själv och för kunden, skapa en både tryggare men samtidigt också en bättre affär.

Comments are closed.