Spela bubbleball oavsett årstid

Kärt barn har många namn och det gäller även Bubbleball. Kanske har just du sett något av de andra namnen: Bubble football, Zorbboll, Bubble soccer, Bumper ball, Bubbel fotboll. Sporten kan liknas vid rugby eller amerikansk fotboll då full kroppskontakt, tacklingar och närkontakt är tillåtet. Spelplanen kan vara en helt vanlig gräsmatta och sporten spelas bäst vid varmare väder som på sommaren och våren. Under vintertid spelas sporten bäst inomhus för att undvika skador och halkningar.

Känner du att det är dags att bättra på lagkänslan på jobbet är bubbleball den perfekta aktiviteten. Samma gäller vid svensexa. Då kan det vara extra kul att bjuda med den blivande brudgummen för lite fart och fläkt. Bubbleball är den perfekta sporten och aktiviteten för alla typer av event som företagsevent, kick-offs, kalas, möhippa eller svensexa. Den rekommenderade åldern är att vara över 14 år men annars kan alla spela oavsett längd, kön och ålder. Dock rekommenderas det inte att gravida spelar eller personer med rygg- och nackskador.

Skillnaden mellan Bubbleball och rugby är att alla spelare bär en slags skyddsväst i form av en luftfylld boll. Den här bollen skyddar hela överkroppen inklusive armarna vilket gör att man kan tackla folk säkert utan att få eller ge några större skador. Det finns en domare eller instruktör med som även visar grunderna och hur spelet går till. Bollarna fästs på överkroppen så benen är fria att springa och helst ska man i varje lag vara mellan 4-5 spelare. Det är mer träning än vad man tror och därför krävs det en hel del snabba byten vilket gör att matcherna ofta blir korta men intensiva vilket kan ge en del roliga scener och händelser. För de som ej kan vara med utan ser på, är det minst lika roligt då det är ett spel som medför mycket skratt, tacklingar och fart.

Comments are closed.